Comunicat de la Coordinadora d’AMPAs i AFAs de Catalunya

Benvolguts/gudes,

Com a Coordinadora d’AMPAs i AFAs de Catalunya volem manifestar la nostra satisfacció per l’aprovació dels Pressupostos 2020 en Sessió Parlamentària celebrada avui, doncs en aquesta mateixa sessió s’ha aprovat la Llei d’acompanyament que donarà cobertura legal a la signatura dels convenis entre Consells Comarcals i AMPAs/AFAs perquè aquestes últimes poguem assumir la gestió dels Menjadors Escolars. Un Ple programat inicialment pel passat 18 de Març de 2020 però que s’ha vist posposat per la crisi del COVID19 i pels recursos administratius presentats per un dels Grups Parlamentaris.


Volem recordar també l’acció col.lectiva impulsada el passat 11 de Març de 2020, en la qual vàrem fer entrada massiva d’una carta en Registre dels diferents Consells Comarcals dels territoris amb AMPAs/AFAs participants de la Coordinadora, per emplaçar als Consells Comarcals a formalitzar la renovació/recuperació de convenis de gestió de Menjadors Escolars a partir de l’aprovació de la Llei d’acompanyament abans esmentada.


Destacar que alguns Consells Comarcals han respost dient que esperaríen a l’aprovació de la Llei d’acompanyament, per conèixer la cobertura legal en la signatura dels convenis i manifestar llavors el seu posicionament al respecte. Una decisió que suposem serà en favor de la gestió de les AMPAs i AFAs dels Menjadors Escolars, doncs no hi haurà arguments legals perquè no es formalitzin els convenis necessaris amb aquest objectiu.


Així doncs, esperarem a la vigència de la Llei d’acompanyament a la Llei de Pressupostos de 2020, a partir del dia següent de la seva aprovació al Parlament, per tornar-nos a adreçar als diferents Consells Comarcals i formalitzar els convenis perquè les AMPAs i AFAs que ho vulguin puguem gestionar el servei de Menjador del seu Centre Escolar.

Posar en relleu la complexitat del moment i la incertesa del calendari escolar tant pel que fa al curs 2019-2020 com per l’inici del 2020-2021, però també que hi ha aspectes que necessiten de processos administratius previs. I els terminis per definir la gestió de Menjadors Escolars s’estan esgotant, fent urgent la tramitació i signatura necessàries per formalitzar els convenis abans esmentats.


Aprofitem per informar que a la Coordinadora ja hi participem gairebé un centenar d’AMPAs i AFAs del Gironès, Pla de l’Estany, el Segre, Garrotxa, Baix Empordà, La Selva, Alt Empordà, l’Anoia, El Ripollès i l’Alt Camp, i que seguim creixent 😀

Per últim, volem mostrar la nostra solidaritat amb totes les persones que han patit i pateixen els efectes del Coronavirus. Ens en sortirem!