Mecanografia

Impartit per: Pedro Torres

Cursos: de 4t a 6è / 1 hora

L’objectiu d’aquest curs és aconseguir que l’alumne arribi a escriure sense mirar el teclat, amb tots els dits de la mà i amb la rapidesa que cadascú pugui aconseguir. El desenvolupament del curs està basat en l’experiència aconseguida en treballadors d’empreses, amb grups d’alumnes d’escoles, així com els resultats aconseguits en persones grans on la dificultat de moviments de dits van ser superades amb molt d’encert per cadascú dels participants.

Les pràctiques d’aquestes classes seran impartides per parelles: “alumne actiu” i “alumne passiu”. [S’ha dit que “algunes persones aprenen més mirant les pràctiques de l’altre, arribant fins i tot, a eliminar els seus propis possibles errors”]. S’alterna la participació de cada alumne, màxim cada 10 minuts. Per això es treballa amb parelles: l’”actiu” fa la practica amb el teclat, mentre el “passiu” mostra les lletres que el primer pressiona una per una, memoritzant les lletres de cada exercici. Amb això s’aconsegueix una retenció “visual i mental” de l’exercici, a la vegada que inconscientment s’aconsegueix un alt desenvolupament del tacte.

El que es pretén és no avorrir a l’alumne amb temps llargs de pràctica i de solitud davant un teclat, tècniques que han aconseguit desanimar a molts que han volgut aprendre la Mecanografia i altres activitats que requereixen de pràctiques repetitives. La nostra experiència en formació ens suggereix que quan més jove és l’alumne, més creix les possibilitats d’un aprenentatge més còmode i fàcil de la Mecanografia, nosaltres aconsellem començar a partir dels 7 anys, una edat on els petits són com una esponja, assimilen i aprenen amb una facilitat i rapidesa increïble. També és important la col·laboració dels pares i familiars dels alumnes, ja que deixarem deures per casa i seria de molta ajuda per als nens que es controli un mínim de temps diari de la pràctica dels exercicis.

Finalment, destacar la participació competitiva que anirem creant durant el transcurs del curs, una competitivitat que està demostrada, fa creixa l’interès de l’estudiant en millorar- se així mateix.