Futura xarxa de carrils bici a Torroella de Montgrí

Moment de la presentació a l’Ajuntament

Des de l’AMPA de l’Escola Guillem de Montgrí, ens plau comunicar-vos que el passat 12 de setembre, i avançant-nos a la Setmana Europea de Mobilitat Sostenible (16-22 de setembre de 2019), hem presentat una instància a l’ajuntament de Torroella de Montgrí sol·licitant la creació d’una Xarxa de carrils bici dins el nucli urbà.

La instància constava de dues parts:

  • La recollida de 1.017 signatures per demostrar el gran interès entre els habitants del nostre municipi perquè s’aposti per la creació d’una Xarxa de carrils bici segurs, no només perquè els infants i adolescents puguin accedir sense perill a les seves instal·lacions educatives, sinó per tothom que vulgui optar per pedalar com a part del seu dia a dia.
  • Els resultats de l’enquesta realitzada el curs anterior als alumnes i famílies de l’Escola Guillem de Montgrí, on van plasmar la seva opinió sobre els mitjans de transport per accedir a l’escola. Amb una participació de 238 famílies, un 52% d’elles va a l’escola sempre o sovint amb cotxe, un 50% a peu i un 7% en bicicleta. Un 84’5% dels enquestats manifesten que si fos segur anar-hi a peu o amb bicicleta ho intentarien. Un 22% d’ells han fet la prova d’anar a l’escola amb bicicleta i triguen el mateix temps que fent-ho amb cotxe, però el motiu principal per no fer-ho és que ho troben perillós. De les 183 respostes amb suggeriments, gairebé un 65% planteja el carril bici com a opció per arribar a l’escola i unes voreres amples per fer els accessos per vianants dignes.


Uneix-te als que creiem en un poble millor i vine a l’escola en bicicleta!