Escacs

Impartit per: CARLES VILÀ

Cursos: de 2n a 6è / 1 hora
Preu: 150 €/curs (3 x 50€)

Faig classes d’escacs amb taulers i peces reglamentàries. Normalment iniciem la classe amb una fitxa senzilla, on els més petits aprenen a moure les peces, a capturar-les i a defensar-les, i els més grans aprenen jugades tàctiques i estratègiques per comprendre les posicions de les peces i trobar avantatges per guanyar. També explico les obertures més importants, la importància de l’enroc i saber aprofitar el màxim la força de cada una de les peces per poder fer tots els escacs i mats possibles.

Treballem la memòria i la concentració, però també, quelcom important: saber decidir per un mateix (autocrítica), aprendre de les derrotes (dels errors) i agafar agilitat mental en càlcul de jugades, creativitat i pensament lògic. Així com saber comportar-se i tenir respecte per l’adversari.

Una mica de currículum…

Sóc monitor d’escacs titulat per la Federació Catalana d’Escacs i l’Escola Catalana de l’Esport des del juny de 2007 amb el número 8414. Des de fa molts anys ensenyo a jugar escacs als nens i nens que venen al Club Escacs Montgrí. Des de l’octubre del 2010 imparteixo classes extraescolars a escoles, que actualment són més de vuit de diferents poblacions del Baix Empordà. Des del 2012 sóc president del Club Escacs Montgrí, i responsable d’informar, guiar i entrenar els nens i nenes que realitzen les competicions d’escacs. Recentment (juny 2017) he obtingut el títol d’àrbitre català d’escacs.