Dibuix i Pintura

Impartit per: Cati Salazar

Cursos: P3 a 6è / 1 hora
Preu: 150 €/curs (3 x 50€)

Aprendre a observar. Experimentació amb diferents materials, tècniques i procediments. Nocions bàsiques dels moviments pictòrics més importants mitjançant la interpretació d’obres representatives.

Dibuix:
Treballarem la línia com un exercici primordial per a l’expressió de l’infant, el dibuix gràfic és el mitjà pel qual coneixem el procés cap a la maduresa de percepció i de coneixement. L’objectiu serà conduir l’alumne a dibuixar amb espontaneïtat perquè s’expliqui amb línies que siguin la viva cal·ligrafia del seu temperament. Per tal d’aconseguir això treballarem la línia en el dibuix mitjançant el llapis carbó o grafit, els retoladors i els llapis de colors.

Pintura:
Coneixerem la teoria del color així com les gammes calentes i fredes. Treballarem el color per tal d’estimular la recerca de matisos variats i personals. Investigarem els valors, les varietats de clar i fosc, que ens portaran a entendre com s’aconsegueixen les ombres. També pintarem observant models naturals com objectes quotidians, flors, fruites,i els propis alumnes, així com obres representatives del pintors més rellevants de la història de l’art. Per tot això farem servir pintures,ceres, collages i tot tipus de materials que ens permetin desenvolupar una idea a través del color.

Treballarem el procés de l’art. Ens servirem de les vies creatives com a eina de creixement personal. Les arts plàstiques son una poderosa eina per accedir a la creativitat que és quelcom tan natural pels infants. Es tracta d’una mena de joc on s’han d’assolir riscos, tot combinant formes, textures i materials de manera experimental.

El Taller d’Art i Creativitat esdevé en si mateix una font de diversió i expressió. D’altra banda el fet d’haver-se d’arriscar i trobar solucions en un terreny segur com és l’art, pot constituir un element profitós per l’èxit acadèmic.

Una mica de currículum:

Cati Salazar és Artterapeuta, artista plàstica, monitora de Tallers d’arts plàstiques i auxiliar d’educació especial. Membre professional de GREFART (Associació d’Artterapèutes de Catalunya).

Més informació al tel. 600 061 222 o a salazar.cati@gmail.com