2019 Gener

ACTA REUNIÓ AMPA GUILLEM DE MONTGRÍ

Data: 29 de gener de 2019

Assistents: Esther Peñarrubia, Natàlia Navarro, Elena Bonet, Toni Guix , Jordi Masferrer, Deborah  Aguilar, Mar Majoral, Eva Pelegrí, Clarissa Lucchesi, Patricia Isabel Cuevas i Ariana Seglar

Ordre del dia

  1. Justificació subvenció 2018:  ja s’ha presentat. Ara caldrà redactar el projecte per la subvenció d’aquest 2019
  2. Comissions: Formació:
    1. L’Elena Bonet comenta que s’ha demanat als monitors dels extraescolars que passin uns informes al febrer i juny. Hi ha una plantilla creada. Es proposa fer una xerrada d’higiene bucal (l’Angi havia dit que ho feien del Dipsalut??). L’Elena contactarà amb la directora del CAP.
    1. També han parlat de l’extraescolar de LEGO. Es proposa fer una xerrada explicativa per tal que la gent s’animi. Es diu de fer la xerrada al 3r trimestre i després veure si surt gent per fer una extraescolar.
    1. La Jordina proposa una xerrada de Jordi Collet, que fa una xerrada relació AMPA-escola.
    1. Demanar Créixer en família per nens i nenes de 3 a 6 anys
    1. Espectacle de dansa: 13 de juny. Espai reservat
    1. Teatre en anglès. 16 de maig.  Cal reservar l’espai, per tant cal entrar instància.  La Mar confirmarà l’activitat.
    1. Grup de dansa en família: Cal decidir dia.
  3. Comissions: Pati: no hi ha res
  4. Comissions: Escola verda:
    1.  L’Esther explica la recollida de signatures. S’ha anat repartint pel poble.
    1. S’ha fet un article explicant les famílies que fan servir la bici. Podria sortir a la revista de l’escola. També a la revista del Montgrí, safareig de la Vila…
    1. Opció que sigui un tema de la taula rodona d’educació de cares a les municipals
    1. En Jordi comenta que estaria bé entrar-ho amb totes les AMPA’s i que no depengui dels pressupostos participatius, sinó que sigui projecte d’ajuntament amb pressupost directe.
    1. Fer un taller de reparació de cares als de 6è, en Jordi Masferrer s’ofereix voluntari. La Mar comenta que parli amb el professor d’educació física perquè vol sortir amb bici.
    1. Educació viària: fins fa uns anys es feia i s’ha entrat una instància perquè es torni a fer, i també perquè es millorin els aparca-bicis de l’escola.
    1. Arbres: Els arbres que s’han tret és perquè eren vells. Els canviaran per til·lers. S’han plantat de manera que si s’amplia la vorera per fer carril bici quedaria bé. El carril bici es menjaria carretera. La Deborah comenta que la cantonada de l’escola sempre està col·lapsat de gent i la gent que vol pujar cap al parvulari van per la carretera i és perillós. Caldria veure que s’ha de deixar un passadís o… Es podria pensar una solució. Potser pintar una línia al terra per on no es pugui aturar. Pintar una frase i una cara contenta… Una altra opció és moure la porta. També es proposa que els alumnes de 1r i 2n entrin pel porxo. Opció de portar-ho al consell escolar.
    1. Bock’n’roll: la opció de donar Bock’n’roll i s’ha fet un escrit per tal de conscienciar als alumnes… Si fas un dibuix de com creus que pots col·laborar reps un bock’n’roll. Tenir en compte que cal posar el logo de l’ajuntament ja que entra per la subvenció.
      1. Pressupostos: hi ha dos opcions: 3 euros per empresa. L’Esther comenta que al Prat del Llobregat hi ha una associació que els fan. Els venen a 8 euros i els petits van a 4 euros. Poden fer factura.
  • Comissions: Tots som AMPA.
    •  La Deborah comenta que volen fer una activitat pel dia de la dona (8 març). Fundesplai tenen una activitat gincama dedicada a les dones. (Fan referència a 12 dones que han  marcat la història). Es proposa que vinguin a fer aquesta activitat. Dura 2 hores. Es faria a  la tarda pensat per tots els alumnes (619 alumnes). Quedem que la Deborah demana pressupost i també que es podria fer amb horaris diferents.
  • El berenar intercultural es farà el 26 d’abril i ajuntarem Sant Jordi amb el berenar. El dia 1 d’abril es passarà un mail convidant a participar per explicar contes…El dia màxim per apuntar-se és el 10 d’abril. Aquest any es farà al pati dels grans. S’haurà d’agafar un tiquet per agafar menjar i beguda. Falta fer instància a l’ajuntament per taules i cadires. S’obriran portes a les 16h.
  • De cares a l’any vinent es proposa fer intercanvi amb consum responsable (tipus mercat), setmana de la pau i tema gènere (8 març)
  • Es demana recollir gots reutilitzables.
  • Comissions: Menjador
    • S’ha posat el recurs i segueix endavant
    • Ple de l’ajuntament del Consell Comarcal: 11 de febrer. Cal saber si entrarà el punt del menjador. El Sr. Català ha de dur a l’ordre del dia que renuncia al menjador de la nostra escola. La setmana abans se sabrà. El Sr. Fonalleres del Departament d’Ensenyament ha de parlar amb ell per saber si entrarà l’ordre del dia. Es proposa anar a fer pressió al Ple del Consell. Fora d’ordre del dia els consellers poden preguntar. Esperem a veure si surt a l’ordre del dia i veiem què fem.
      • Si no entra a l’ordre del dia, des de l’oposició poden fer una moció.
  • Temes varis:
    • Festa final de curs:  no hi ha la comissió.
    • Voluntaris per dansa: possibilitat de contractar en Moisès per fer anar la taula de llums i so. Demanar preu. O bé cal un pare. En Toni es presenta voluntari.
    • Associació de comerciants: Es va fer una reunió i vam quedar que els dos pensaríem com es pot col·laborar.